Emeklilere kurban bayramı sebebiyle ikramiye verilecek! Peki bu ikramiye yüzleri güldürecek mi?

Emeklilere kurban bayramı sebebiyle ikramiye verilecek! Peki bu ikramiye yüzleri güldürecek mi?

Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı sebebiyle emeklilere yılda iki kez bayram ikramiyesi ödenmektedir.

Kurban ikramiyesine ilişkin TBMM Başkanına teklif sunuldu Kurban Bayramı ikramiyelerinde artış olacak mı? Kurban emekli ikramiyesi ödeme tarihi...

Kurban bayramında emeklilere ikramiyelerde artış olacak mı?

Emeklilere bayram ikramiyesi bu yıl 3000 TL'ye ulaştı. Asgari 10.000 TL'lik emekli maaşını karşılayarak geçimini sağlamaya çalışan emekli, kurbanlık hayvanların yanına bile gidemeyecek. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran'da gerçekleşecek. Kurban ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Emekliler Kurban ikramiyelerinde artış beklerken, TBMM'ye öneri sunulurken, CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, kanun taslağını Cumhurbaşkanlığına sundu. Büyük TBMM'nin Kurban Bayramı ikramiyesi miktarının artırılması için tekrardan toplandı. Kurban satın alma imkanının sağlanması için emeklilere verilecek 3000 bin TL'nin asgari ücrete eşit olması gerekiyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Enflasyonun artmasıyla birlikte emeklilerin faydalanma imkânı ortadan kalktı. Bonus ile 3 kilo pirzola satın alınır. Kurbanlık koyun satın alabilmek için bayram priminin asgari ücrete eşit olması gerekiyor.

Bu tatil sezonunda emeklilerin yüzünü güldürün. "En büyük kurbanların fiyatlarının 12.000 TL ile 15.000 TL arasında olacağı dikkate alındığında bayram ikramiye miktarının revize edilmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur" dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum